collagead

Prezentatoarea TV, Adela Diaconu, și-a petrecut ziua de naștere și Sărbătorile de Paști în Sicilia, alături de familie și de cei dragi. Cum anul acesta, cele două evenimente au fost apropiate ca dată, realizatoarea de televiziune a profitat, bucurându-se de o vacanță relaxantă, după o perioadă profesională încărcată. Fosta jucătoare de tenis a vorbit pentru www.iClara.ro despre concediul care i-a făcut o deosebită plăcere, dându-i forțe proaspete pentru provocările de zi cu zi:

„Sicilia ne-a impresionat din punct de vedere istoric, cultural, arhitectural și artistic. Este un loc suprinzător din toate punctele de vedere, un regal ce nu ține doar de arhitectură, artă, istorie și gastronomie, cât și pentru peisajele extraordinare și unice pe care le oferă natura. Stațiunea Taormina mi-a plăcut cel mai mult, prin peisajele unice, eleganța și rafinamentul pe care îl găsești pe străduțele înguste, presărate cu magazinele de delicatesuri italiene: paste multicolore , vinuri, dulciuri – desertul tradițional din Sicilia – Canolli, un foietaj umplut după cum îți dorești. Așezată la înălțime cu priveliști superbe spre mare, cu magazine foarte elegante și exclusiviste, cu bisericuțe în piețe, cu fântâni și cafenele ca orice orășel italian care se respectă, Taormina este vedeta stațiunilor siciliene.
Parcul din centrul Cataniei este de o frumusețe rară și nu mică mi-a fost mirarea să aflu că și actrița Salma Hayek îl adoră. Localnicii spun că mereu o poți vedea într-o ţinută cât se poate de casual, trecând pe lângă tine în Parcul Bellini, cel mai faimos din Catania, savurând tradiţionalul desert canolli (rulou umplut cu ricotta, crema de brânză de care italienii par să nu se mai sature). Tot în centrul Cataniei am descoperit piaţa de peşte cataneză. Aici am fost copleşită de efervescenţa unuia dintre cele mai animate şi pitoreşti locuri din oraş şi nu ai cum sănu te amuzi de vânzătorii energici şi bonomi, desprinși parcă dintr-un film.
Am vizitat și Siracusa, Messina, Catania, toate au un farmec aparte prin istoria lor, peisajele de vis, tradițiile zonei respective. Peste tot când vizitezi vezi un muzeu în aer liber, ai vrea să imortalizezi toate minunățiile de insulițe pe care le are această regiune, ce a fost devastată de lava Etnei și de un cutremur puternic, dar din propria cenușă a devenit mai puternică. Catania are acum turiști care se bucură de frumusețile ei și de ce au reușit să construiască italienii după ce au fost devastați. A fost o vacanță superbă, în care am descoperit locuri de poveste“.

LĂSAȚI UN MESAJ