collage

Andreea Mitu, revelația tenisului românesc după victoria în fața canadiecencei Eugenie Bouchard, la Fed Cup, are sportul în sânge. Și același lucru se poate spune și despre fratele ei, Alexandru, care muncește pentru o carieră de fotbalist. La cei 18 ani ai săi, Alex își dedică timpul jocului cu balonul și speră la debutul în Liga I, așa cum declară în cadrul unui mini-interviu acordat pentru www.iClara.ro.

Cum și când te-ai apucat de fotbal?

De mic am fost un copil foarte activ, cu o bună motricitate. La opt ani am început fotbalul la FC Viitorul București, sub îndrumarea antrenorului Marius Oprea care m-a ajutat foarte mult în acea perioadă.
Ce influență are Andreea Mitu asupra motivației tale să reușești în fotbal, având în vedere că este una dintre tenismenele cunoscute din România?
Andreea are o influență foarte mare asupra mea, fiind cu cinci ani mai mare decât mine mă motivează mult și sper să ajung și eu la așa performanțe sportive sau, de ce nu?, la mai mari. Avem același bagaj genetic!
Cum ai ajuns să joci pentru actuala echipă?
La Gloria Buzău activez de aproape un an, la recomandarea unui conducător de club. Tehnicianul Ion Viorel a remarcat la mine seriozitate, un plus de maturitate și calități tehnice. Toate acestea l-au făcut să mă oprească la echipă și să creadă că sunt un jucător de perspectivă. Iar eu sper să confirm în curând!
Care este formația la care ți-ai dori să evoluezi?
Mi-aș dori să joc la o echipă profesionistă de Liga I. Mi-ar plăcea foarte mult la Steaua, deoarece e preferata mea.
Pe ce post joci? Ce fotbaliști la nivel național sau internațional te inspiră în sensul acesta?
Joc mijlocaș ofensiv sau atacant. Fiind ambidextru, mă descurc pe orice post ofensiv. Din România îmi place Sânmărtean, în vreme ce internațioanl îi apreciez pe Neymar, Eden Hazard și Isco.

LĂSAȚI UN MESAJ