Alina-Cartu-300x300

După ce s-a retras din activitatea competițională, multipla campioană națională la natație Alina Cârțu (25 de ani) s-a dedicat trup și suflet meseriei de antrenor, pe care o practică la unul din cele mai mari cluburi de profil din România. Una din marile calități ale profesoarei de înot este faptul că știe să se facă iubită de cei mici și să-i stimuleze către performanță.

Care este programul de pregătire al copiilor în această vară?
Diferă, deoarece sunt copii care vin dimineaţa şi alții care vin după amiază. Părinţii nu au mereu posibilitatea să-i aducă pe cei mici la bazin.

Ești foarte dedicată și apropiată de cei mici. Cum reușești să le câștigi iubirea și încrederea?
Asta e simplu. Îmi place să mă pun la mintea lor, să mă joc cu ei, să râd şi să glumesc, dar totodată sunt şi autoritară. Este bine ca ei să ştie când trebuie să muncim dar și când putem să ne distrăm.

Cei mici ți-au pus vreo poreclă sau te alintă în vreun fel?
Deocamdată nu am auzit pe nimeni să-mi spună într-un alt fel. Toţi mă strigă Alina. Nu mi se adresează cu doamnă sau domnișoara.

Alina-Cartu-300x300

Cât timp petreci cu cei mici şi care e atmosfera la cursuri şi în deplasările pentru competiţii?
Cu ei stau o oră pe zi şi mai petrecem ore împreună atunci când organizăm noi evenimente extrasportive. La concursuri şi în deplasări am foarte mare grijă de ei, mai ales când avem întreceri în alt oraş şi trebuie să ne cazăm la hotel, deoarece sunt copii care nu dorm fără părinţi şi atunci intervin eu. Mă duc şi stau cu ei până adorm şi pe urmă mă retrag uşor în camera mea.

Iubești meseria pe care ai ales-o?
Da, mă relaxez foarte mult când lucrez cu cei mici.

Ce ne poți spune despre cariera ta de sportiv? Când ai început-o şi ce performanțe ai avut?
Am început înotul la 3 ani, dar bineînţeles pe atunci era doar o joacă. Am avut un antrenor foarte bun, foarte iubitor, dar când am început şcoala am avut alt antrenor, care era mai dur şi nu-mi plăcea deloc, plângeam tot timpul că nu vreau la bazin. Mama a fost alături de mine şi m-a încurajat să continui cu acest sport. Datorită ei şi antrenorilor am fost multiplă campioană naţională şi vicecampioană la un concurs internaţional.

De ce ai ales Aqua Sport?
Am fost atrasă de planul de dezvoltare al clubului și de responsabilitatea care mi-a fost acordată, considerându-mă un pion în dezvoltarea clubului.

Ce pasiuni ai în afara înotului?
Echitaţia. Îmi plac foarte mult caii şi în fiecare weekend iau lecţii de echitaţie. Îmi place să mă uit la concursuri şi chiar săptămâna viitoare mă voi duce în weekend pentru că va avea loc Cupa României la sărituri peste obstacole la Baza Hipică Equestria.

LĂSAȚI UN MESAJ