După ce a promovat în Statele Unite ale Americii sportul românesc prin intermediul artelor marțiale, scriitoarea Ioana Lee a revenit pe tatami. De această dată, autoarea romanului autobiografic ”Ai Suru, A iubi” a fost provocată de maestrul Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo, să descopere extraordinara complexitate a acestui sport martial.
”Iubesc sporturile de contact de când mă știu.

Cu siguranță, această pasiune a contribuit la destinul vieții mele, pentru că astfel am ajuns să învăț limba japoneză și apoi, ulterior, l-am cunoscut pe primul meu soț. Am fost încântată când am primit invitația profesorului Amatto Zaharia de a descoperi fenomenul Kempo întrucât știam că este vorba despre una dintre cele mai vechi Arte Marțiale, din care s-au desprins de-alungul anilor foarte multe scoli si stiluri. Sunt pur și simplu fascinată atat de multitudinea de tehnici și tactici de lupte existente cat si de factorul social-educativ promovat prin practicarea Kempo-ului. Ora de Kempo a fost o experiență minunată și emoționantă, întrucât am primit din partea președintelui Federației Române de Kempo, Amatto Zaharia, o diplomă de onoare și un kimono personalizat cu numele meu”, a arătat Ioana Lee, care s-a descurcat de-a dreptul lăudabil la primul ei antrenament de Kempo.
”Deși este foarte suplă si feminină, Ioana are o forță extraordinară în pumni și picioare. Este categoric una dintre cele mai bune eleve VIP ce au participat la antrenamentele mele. Ioana are puterea și cunoștințele necesare pentru a riposta dacă ar fi atacată dar sper ca acest lucru sa nu se intample”, a arătat Amatto Zaharia.

LĂSAȚI UN MESAJ