Violonista din Amadeus va canta pentru prima data cu vocea chiar de Ziua Romaniei, intr-o emisiune de televiziune.
Piesa pe care o lanseaza solo se numeste “Mandra ca sunt romanca” si are un mesaj diferit fata de mesajele din ce in ce mai pesimiste, promovate in ultimii ani. Este un indemn realist la pozitivism, la constientizarea valorilor nationale si un apel la trezirea patriotismului in fiecare dintre noi.
Ideea Andreei de a face aceasta piesa a aparut pentru ca “am simtit ca nu trebuie sa mai stau sa ma uit si ca trebuie sa ma implic daca vreau o schimbare in bine a societatii in care traiesc. Romanii nu mai au incredere in nimic, din pacate nici macar in propriile radacini. Imaginea pe care o avem despre noi insine, buna sau rea, se va reflecta mereu in ochii celor care inca nu ne cunosc si in actiunile noastre”, spune artista.
“Mandra ca sunt romanca” este primul pas si in acealasi timp manifestul unui program mai amplu de informare si constientizare, care are ca scop reinvierea mandriei de a fi roman mai ales in randul celor tineri. Programul se va desfasura pe o perioada de un an si este initiat de Asociatia EquiLife, in cadrul careia Andreea este co-fondator si ambasador.
Ca multi alti artisti de la noi, violonista isi va lansa acest proiect solo in paralel, neafectand agenda de concerte a trupei din care face parte, Amadeus, care are o activitate incarcata in luna decembrie. “Mandra ca sunt romanca” este compusa si produsa in studioul fratelui Andreei, Xenti Runceanu.

1385062_10151967491219253_708021751_n

LĂSAȚI UN MESAJ