Luna martie a acestui an consemnează deschiderea oficială în București a magazinului Bandișca, locul unde sunt expuse motociclete custom și se comercializează echipamente și accesorii moto. “Am construit acest proiect în România, unde nu există mai nimic în domeniul ăsta, deși sunt multe grupuri interesate de noile tendințe din lumea construcțiilor de motociclete. S-a concretizat în sfârșit visul nostru la care ne gândim de doi ani. La început era doar un atelier, ulterior, ne-am dat seama că ar fi mult bine să deschidem împreună cu el și un magazin care să fie legat de fenomenul motociclism și de tendințele din jurul lui”, a declarat Alf Lopez, care construiește motociclete după schițe desenate de soția sa, Mihaela Lopez, fotograf și make up artist.

11

Pe lângă faptul că probabil la această oră este unicul show-room din București unde sunt prezentate motoare personalizate, Bandișca are și o poveste frumoasă a designului din interior. “Este un loc atipic, cu elemente industriale dar frumoase, calde. Este un magazin unde poți vedea lăzi de armată, lămpi din fiare vechi și multe fotografii. Este un loc despre oameni, nu despre fiare pentru că la Bandișca pasiunea și arta merg mână în mână”, spune Sebastian Diamandi, designerul magazinului, căruia proprietarul afacerii, Alf Lopez, i-a trasat simplu cerințele sale: “o tejghea, o zonă pentru casa de marcat, un spațiu pentru discuții și lectură, rafturi, o oglindă și loc pentru expunere o motocicletă”.

201

Cerându-i-se doar atât, fără ordine și inspirații din reviste, fără poze din magazine de afară, Sebastian Diamandi a acceptat fără probleme să răspundă provocării. “Oferta, în cazul meu și a celor ca mine, este o grea responsabilitate și un exercițiu continuu de moralitate. Cum spunea un amic, constructor și el de motociclete: “O fărâmă de încredere să-ți arate și vii și cu bani de-acasă”. Noi purtăm responsabilitatea utilului, frumosului, calității, bugetului, timpului, creației, luăm totul asupra noastră și dăm înapoi peste 100% doar pentru ca tu, beneficiarule, clientule, m-ai recunoscut și mi-ai oferit încrederea ta necondiționată. În viața de zi cu zi asta se mai numește și iubire”, explică Sebastian Diamandi.

4

LĂSAȚI UN MESAJ