Stilistul Cerasela Rogen a găsit o metodă inedită de-a îmbina cele două pasiuni ale ei, moda şi dezvoltarea personală: a creat workshop-ul „Stil & atitudine”, despre care vorbește în acest interviu acordat publicației www.iClara.ro.

Alexandra Rotarescu
rogen

Cum de ai făcut trecerea de la fashion la spiritualitate?
După ce am lucrat ca stilist timp de 15 ani, mi-am îndreptat atenţia spre dezvoltare personală, coaching, spiritualitate. Nu le percep ca pe două lumi care se bat cap în cap, ci, dimpotrivă, ca pe două lumi care sunt interconectate. Ideea e că frumuseţea interioară trebuie să se vadă şi în exterior. Prima impresie, vrând-nevrând, e făcută de ţinuta noastră. Înainte de a deschide gura, hainele şi atitudinea ta ajung să vorbească primele despre tine.

Şi cum ţi-a venit ideea de a face un seminar în care să fie asociate moda cu dezvoltarea personală?
Ei bine, am observat că oamenii care făceau coaching nu prea se îmbrăcau bine. Şi în momentul în care am sesizat acest lucru, mi-a venit şi ideea creării workshop-ului „Stil & atitudine”. Şi, dacă în urmă cu 4-5 ani, când am început workshop-ul, se înscriau câte 20-30 de oameni, acum am şi 400 de persoane la curs.

În ce constă mai exact „Stil & atitudine”?
În prima parte, cei prezenţi învaţă să-şi formeze un stil personal. Nu îi transform în “fashion victim”, ci le dezvolt puţin simţul estetic, le spun care sunt tendinţele şi cum se pot îmbrăca în funcţie de personalitatea lor. Iar în cea de-a doua parte, facem nişte exerciţii antistres care nu durează mai mult de 30 de secunde, dar sunt foarte eficiente. Această parte îmi place mie cel mai mult pentru că le facilitez oamenilor întâlnirea cu propriul eu.

Cu ce pleacă oamenii de la seminarul tău?
Ştiind că sunt unici prin amprenta pe care o lasă în lume. Ei învaţă să creadă că merită tot ce e mai bun pe lumea asta. Poate părea ciudat, dar oamenii, de cele mai multe ori, nu îşi permit lor înşişi să fie fericiţi, să primească lucruri bune în viaţa lor. Atitudinea e totul în viaţa noastră, iar eu privesc atât stilul, cât şi atitudinea ca pe un întreg fără de care nu putem trăi.

foto: facebook.com / Cerasela Rogen

LĂSAȚI UN MESAJ