Internaţionalul român Ovidiu Hoban, legitimat la Hapoel Beer Sheva, a comentat pentru publicaţia online www.iClara.ro, succesul israelienilor de la Maccabi Tel Aviv, care au reuşit să se califice în grupele Ligii Campionilor, revenind acolo după 11 ani de absenţă.

11898804_1012108715490456_4608909615638060023_n

Cum ţi se pare calificarea echipei Maccabi Tel Aviv în grupele Ligii Campionilor?
Puţin surprinzătoare pentru că Maccabi pleca cu şansa a doua şi avea un adversar cu nume în Europa, dar de aceea este fotbalul frumos, pentru că uneori favoriţii sunt învinşi.

Ai văzut meciurile cu Basel?
Am văzut meciurile, 1-1 şi 2-2, şi am văzut o echipă care chiar şi-a dorit să ajungă în grupele Ligii Campionilor. Cu foarte multă muncă au reuşit o calificare istorică.

Este Maccabi cea mai bună echipă din Israel?
Cred că jucând în grupele Ligii Campionilor, Maccabi a dovedit că este cea mai bună echipă din Israel la această oră.

Crezi că şi alte echipe din Israel pot ajunge la un asemenea nivel?
Fotbalul din Israel este în creştere şi cred că în viitor vor avea un cuvânt greu de spus în competiţiile europene intercluburi.

Este această calificare rodul investiţiilor făcute în ultimii ani?
Cu siguranţă acum se culeg roadele unor investiţii care au făcut din Maccabi o echipă profesionistă din toate punctele de vedere.

Faţă de echipele din România, se pot obţine rezultate mai bune acolo? Mă refer la o calificare în primăvara Ligii Campionilor?
În acest moment, ca şi performanţe, echipele din Israel sunt peste cele din România. Şi din acest motiv eu cred că viitorul sună bine pentru fotbalul israelian.

Cum au fost meciurile echipei tale contra celor de la Maccabi?
Anul trecut am început cu o victorie contra celor de la Maccabi la noi acasă, după aceea am facut egal la ei. Apoi ne au bătut la ei acasă şi am făcut egal la noi. Cea mai dureroasă înfrângere a fost în finala Cupei Israelului, care şi acum îmi produce coşmaruri. Sper ca anul acesta să putem răzbuna acel eşec usturător, iar prima şansă o am chiar acum duminică, când jucăm contra celor de la Macccabi Tel Aviv, la noi acasă, în campionat.

LĂSAȚI UN MESAJ