IMG_1579

Pe 13 februarie, marele campion mondial la box profesionit Mihai Leu și-a aniversat ziua de naștere, el împlinând 46 de ani. Organizată la un restaurant cu profil american din Centrul Vechi, petrecerea a strâns laolaltă foarte multe vedete din sport, muzică, showbiz și afaceri. Camelia Potec, Virgil Stănescu, Dan Bitman, Tino Furtună, Adina Buzatu, Amatto Zaharia, Claudia Sexxy, Adela Diaconu, președintele CSA Steaua – George Boroi, Elena Kovacs, Monica Roșu, Mihnea Vasiliu, Victor Paicu sau Didi Dumitru au ținut să fie alături de Mihai Leu și de soția sa, Anna, la sărbătorirea a unui încă un an de realizări personale și profesionale.
Un dar simbolic și special pe care Mihai Leu l-a primit a fost o sabie japoneză, specifică samurailor, adusă de Amatto Zaharia, preșesintele Federației Române de Kempo. Intitulată katana, acest gen de sabie este model Kogarasu Zukori, ediție de lux, limitată. Ea este din oțel 1060, forjat manual. Tăișul sabiei merge pe toată lama iar mânerul și teaca sunt din piele de pisică de mare.
Din punct de vedere istoric, katana a devenit inseparabilă de samuraiul din perioada feudală a Japoniei, devenind cunoscută pentru abilitatea ei de tăiere și a ascuțimii sale

foto: Mihai Mitrea/www.iClara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ