10463033_1507417486143335_2379439003124377860_n

Yamato Zaharia, campion naţional, european şi mondial de Kempo a împlinit pe 6 iulie 19 ani. Fiul lui Amatto Zaharia, cea mai importantă personalitate a Kempo-ului de la noi, Yamato, care recent a realizat o ședință foto pentru Cacharel și U S Polo Assn, a dezvăluit pentru www.iClara.ro care sunt obiectivele sale de viitor şi a descris într-un interviu emoţionant relaţia prin care e legat de tatăl său.

Cum te simţi la 19 ani ?
Cu fiecare an care trece mă simt mult mai bine din punct de vedere fizic şi psihic, chiar dacă odată cu inaintarea în vârstă simt cum se adună din ce in ce mai multe obligaţii şi provocări.

Ce obiective ai in perioada urmatoare? Mă refer la şcoală şi cariera sportivă?
Voi începe Facultatea de Drept iar în plan sportiv mi-ar plăcea să confirm cu performanţe şi la lotul national de seniori. Dacă Federaţia va considera că sunt pregătit, într-un an, doi, poate voi putea începe să lupt în promoţii semi-pro de MMA.

Cum ţi-a influentat tatăl tău viaţa de până acum?
Tatăl meu a influenţat în mod pozitiv viaţa majorităţii persoanelor care au intrat în contact cu el. Pe mine m-a format atât ca sportiv dar cel mai important, m-a educat ca om.

Ce ai vazut şi învăţat de la el?
De aproape doua decenii, stând zi de zi lângă tata, am vazut foarte multe lucruri. Am văzut la tata ce înseamnă să ai cuvânt, onoare, demnitate, putere de sacrificiu. Am văzut la tata ce înseamnă munca şi greutăţile cu care te confrunţi ca sportiv şi antrenor. Am văzut la tata cât de greu este să construieşti şi să conduci un club. Am văzut la tata cât de greu este să construieşti, să dezvolţi şi să manageriezi o federaţie puternică. Am văzut ce înseamnă ca în ciuda realizărilor şi performanţelor obţinute să nu te ia flama puterii, să nu uiţi niciodată de unde ai plecat, să nu pierzi contactul cu realitatea, să nu uiţi niciodată să fii OM. Am văzut ce înseamnă să ai puterea şi răbdarea de a putea asculta şi ajuta pe toată lumea. Am vazut ce înseamnă să-i respecţi pe toţi cei din jurul tău, indiferent de etnia sau categoria socială din care fac parte. Pentru că aşa este tata în mod natural. El se simte bine şi poate sta fără probleme la aceeaşi masă şi cu cei bogaţi şi cu cei săraci, şi cu cei buni şi cu cei răi. Am vazut la tata ce înseamnă să ţii cu adevărat la sportivi, la antrenori, ce înseamnă să lupţi pentru ei, pentru drepturile lor. Am văzut la tata ce înseamnă să fii un lider adevărat şi ce înseamnă să fii respectat în consecinţă. Toţi cei care îl cunosc pe tata ştiu foarte bine că deşi are o atitudine degajată, non-conformistă, de multe ori chiar rebelă, are o personalitate atât de puternică încât impune respect prin simpla lui prezenţă. Te domină prin atitudine chiar şi atunci când este îmbrăcat în bermude şi sandale. Tata are o forţă interioară extraordinară pe care o simţi chiar dacă tace şi nu face nimic special. Trebuie doar să stea lângă tine. Întotdeauna pentru el totul pare foarte uşor de realizat. Are o stăpânire de sine fantastică. Chiar şi atunci când totul pare că se năruie în jurul tău, când toţi fug în toate direcţiile, când toţi se vaită, când toate lumea intră în agitaţie, când timpul se comprimă, când emoţiile pun stăpânire pe toţi şi toate, când lucrurile merg pe muchie de cuţit, tata glumeşte şi vorbeşte la fel de calm ca şi cum îşi bea ceaiul de dimineaţă. Prin simpla lui prezenţă, îţi transmite o aşa de mare singuranţă şi încredere încât simţi că nimeni şi nimic nu te poate învinge. Este foarte greu să găseşti pe cineva care să-i semene măcar. Chiar dacă îmi doresc și mi-ar plăcea să fiu ca tata, nu este aşa de uşor. Pentru că TATA este un LIDER natural, autentic. Aşa este el, aşa este natura lui, aşa este scris în ADN-ul lui. În concluzie, aşa cum am spus până acum, am văzut foarte multe la el. Dar de la “a vedea” până la “a învăţa” şi mai ales până la “a aplica” este o cale foarte lungă. Personal, nu îmi doresc decât să am şansa de a sta cât mai mulţi ani lângă tata pentru a putea continua să învăţ şi să mă dezvolt atât ca sportiv cât şi ca om.

11655534_926109467452403_1933193787_n

Unde îţi vei petrece vacanţa de vară?
Pentru noi familia este foarte importantă aşa că şi această vacanţă ne-o vom petrece împreună în diverse zone ale ţării.

foto: arhiva personala, U S Polo Assn

LĂSAȚI UN MESAJ