de Alexandra Rotărescu

rochii 2 in 1
Oricât de spectaculoase sunt ţinutele de seară pe care ni le achiziţionăm, avem întotdeauna un regret: că le purtăm o singură dată! Designerul Lăcrămioara Iordăchescu a găsit soluţia la această problemă: a creat rochia 2 în 1, adică două look-uri într-o singură ţinută! De asemenea, cunoscutul designer a acordat un amplu interviu publicației www.iCalra.ro.

Cât de important e aspectul financiar pentru a reuși să fii „la modă“?
Să fii “la modă” înseamnă să te îmbraci cu haine care au croiuri şi culori care ţi se potrivesc foarte bine. Nu trebuie să fie haine foarte scumpe, trebuie să fie ţinute care te avantajează, care te pun în valoare. Pentru a putea îmbraca ţinuta perfectă pentru noi, trebuie să ştim foarte bine sau, dacă nu şti, să ne informăm, să cerem sfatul specialiştilor în materie de vestimentaţie, care sunt atuurile noastre, ce ne avantajează sau nu şi să facem alegerea potrivită. Să nu uităm însă de cel mai important aspect: atitudinea. Este important să avem ţinuta care ne avantajează, potrivită pentru momentul zilei, pentru evenimentul unde urmează să mergem, însoţite de încredere în sine.

Creezi și pentru alte țări, cu excepția României?
Avem colaborări cu clienţi din Germania, Italia şi Marea Britanie.

Ce sfaturi poţi oferi româncelor?
Cel mai bun sfat pe care îl pot da este să se iubească pe sine, să aibă încredere în propria persoană şi să aleagă întotdeauna din trendul vestimentar doar ţinutele şi culorile care le avantajează.

Cum ți-a venit ideea realizării unor rochii 2 în 1?
Întotdeauna mi-a plăcut să îmbin frumosul cu utilul şi consider că o ţinută trebuie să fie obligatoriu, pe lângă frumoasă, şi confortabilă. Şi, dacă mai este şi adaptabilă, este minunat!

Ce impact au avut aceste creaţii asupra publicului?
Clientele au fost încântate de idee, pentru că pot valorifica ţinuta cu alt look şi la alt eveniment. De obicei, clientele care apelează la serviciile Diolastilis vor ţinute unicat, personalizate şi custom-made. În mod normal, nu vor îmbrăca a doua oară aceeaşi rochie, dar, dacă ţinuta îşi poate schimba look-ul, ea mai poate fi valorificată şi nu rămâne uitată în garderobă.

Vei continua ideea folosirii unei astfel de piese vestimentare și în colecțiile viitoare?
Voi mai valorifica această idee, bineînţeles, în diverse variante, resursa de idei este inepuizabilă.

Care a fost cea mai nonconformistă ținută creată de tine?
În decursul timpului – având o experinţă ce datează din 1993 – am avut multe creaţii nonconformist, cu răscroieli atipice, transparenţe îndrăzneţe sau combinaţii de mătase cu piele, combinaţii neobişnuite de culori şi texturi.

Care consideri că a fost cea mai reușită colecție a ta?
Colecţia foarte dragă mie a fost “Metamorfaza”, o colecţie mare, de 50 de piese, în care am avut multe ţinute preţioase, adaptabile, care îşi schimbau forma şi imaginea prin scoaterea sau adăugarea unui anume detaliu.

De unde pot fi achiziționate piesele vestimentare semnate de tine?
Ţinutele semnate Lăcrămioara Iordăchescu pot fi achiziţionate de la magazinul de prezentare din Braşov, str.Lungă nr.181, şi pot fi vizualizate pe site-ul nostru, www.diolastilis.ro, sau pe pagina de Facebook Fashion house Diolastilis.

LĂSAȚI UN MESAJ