11128070_10152791044900669_2029745393_n
de Horia Ghibuțiu

Managerul general Auto Schunn, Elena Kovacs, e un exemplu atipic pentru industria de resort: când îi propui un interviu unui manager general din branşă, te aştepţi să fii “bombardat” cu cifre şi raportări seci. În schimb, în Elena Kovacs, una dintre cele mai influente femei din industria auto de la noi, descoperi un interlocutor agreabil, care povesteşte cu pasiune şi plăcere despre modul în care se pliază valorile Mercedes-Benz pe aspiraţiile şi nevoile femeii moderne. Iar experienţa de peste două decenii în domeniu arată că şi-a însuşit în totalitate celebra deviză “The Best or Nothing”.


Reprezintă Mercedes Benz producătorul de mașini ideale pentru femei?

Mercedes-Benz are o relaţie specială cu femeile pornind încă de la patentarea invenţiei. Istoria Mercedes-Benz are o frumoasă pagină de început, în care Betha Benz, soţia inventatorului Karl Benz, a fost un pioner al industriei auto germane. Berta Benz a fost prima persoană care a condus un automobil pe o distanţă lungă, respectiv 106 km, în anul 1888.

Ocupă femeile o poziție vizibilă în rândul clientelei dumneavoastră?
În mod fericit, da. Valorile Mercedes-Benz se alătură în mod fericit gusturilor rafinate ale doamnelor: eleganţa formelor, tehnologiile atât de prietenoase şi confortul unic răspund impecabil dorinţelor feminine. În plus, gama tot mai diversă pe care producătorul Mercedes-Benz o oferă clientelor noastre este un argument convingător în alegerea maşinii dorite.

În ce măsură modelul mașinii reflectă personalitatea femeii care o conduce?
Fără îndoială, alegerile se fac în funcţie de personalitatea fiecăruia. Atât femeile, cât şi bărbaţii îşi doresc în egală măsură să-şi împlinească un vis frumos , aşa cum este visul Mercedes-Benz.

Cum arată femeia Mercedes-Benz, în viziunea dumneavoastră?

Pasionată de frumos, elegantă şi atentă la detalii, inclusiv acele detalii care ţin de buget.

Compania Auto Schunn oferă beneficii suplimentare pentru publicul feminin?
Există momente speciale pe care dorim să le subliniem, există formule prin care creăm pentru clientele noastre atracţii excelente, apreciate de către doamnele care ne onorează cu prezenţa lor în rândul clientelei Auto Schunn. Colecţiile de accesorii Mercedes-Benz includ ţinute vestimentare, ceasuri, ochelari de soare de o calitate şi un design impecabil.

Ce înseamnă succesul într-o lume a bărbaților? Cât de greu v-a fost să le câștigați încrederea?
Cred că succesul înseamnă să fii pregătit pentru provocările vieţii şi să-ţi fixezi ştacheta, în fiecare zi, tot mai sus. Mercedes-Benz este o lume a perfecţiunii şi a viselor implinite. Fiecare maşină care a ieşit din showroom-ul nostru a plecat cu emoţia şi bucuria reuşitei comune: a noastră şi a familiei care se bucură de un vis împlinit. Bărbaţii reprezintă, într-adevăr, un segment majoritar în lumea auto. Important a fost întotdeauna să creăm punţi solide şi să punem la baza relaţiei noastre respectul reciproc. Grija pentru confortul clienţilor noştri este o tema zilnică şi credem că am reuşit să convingem chiar şi cele mai înalte aşteptări că suntem o echipă de profesionişti.

Este mașina un indice de independență pentru femeile care își doresc carieră?
Automobilul s-a născut din dorinţa de mobilitate, din nevoia de a gestiona timpul mult mai bine. Astăzi cu atât mai mult devine imperios necesar să fim activi şi să parcurgem distanţele în timp cât mai scurt,dar şi foarte confortabil. Femeile merită tot ce este mai bun, prin urmare, Mercedes-Benz este potrivit fiecărei femei, în egala măsură, şi celor care îşi doresc o carieră de succes.

Deviza Mercedes-Benz ,,The Best or Nothing”, este și cea după care v-ați ghidat în viață?
Da, am fost surprinsă plăcut de profunzimea şi, totodată, de simplitatea mesajului. Deviza Daimler se potriveşte perfect cu valorile pe care le-am înţeles şi aşezat de-a lungul vieţii mele. Da, într-adevăr, încă de mic copil aspiram la tot ce este mai frumos şi eram mereu curioasă să învăţ, să cunosc lumea şi secretele ei.

Aţi fost premiată la Gala Femeilor de Succes 2014. Ce înseamnă pentru dumneavoastră a fi o femeie de succes? Credeți că sunteți un model pentru tinerele din România?
Avem, desigur, permanent nevoie de încrederea că este posibil, că merită să întindem mâna către stele şi că într-o zi vom atinge steaua hărăzită. Pentru mine a fost şi este steaua Mercedes-Benz. Am trăit şi trăiesc cu aceeaşi emoţie şansa de a pune în reţeta germană un strop de suflet românesc. Am reuşit să creăm o echipă frumoasă dedicată clienţilor noştri si avem tot timpul surprize plăcute pentru fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ