Amatto Zaharia, preşedintele Federaţiei Române de Kempo şi vice-preşedinte al Federaţiei Internaţionale de profil a prezentat o serie de tehnici de auto-apărare utile sexului frumos, în cadrul unui reportaj de televiziune. Maestrul emerit al sportului românesc i-a explicat reporterei Oana Alexandru importanţa unui psihic puternic în situaţii care la prima vedere par fără ieşire, dar care se pot rezolva, măcar parţial, într-un mod relativ simplu.

IMG-20150921-WA0001

“Puţină lume ştie cât de mult te pot ajuta cheile de la maşină sau de la casă, ţinute între degete, atunci când ajungi în postura nefericită de a fi atacată. Ori tocul cui al pantofului, care îşi poate deveni un aliat de nădejde în situaţii extreme. Dar dincolo de toate, cred că că cel mai important e să te menţii calmă şi lucidă şi să evaluezi corect problema care îţi stă în faţă. Din păcate, trăim într-o lume în care putem fi expuse oricând incidentelor nefericite și sunt încântată că am reușit să descopăr lucruri de noi de la profesoul Amatto Zaharia”, a declarat Oana Alexandru pentru publicaţia online www.iClara.ro.

12033328_965995073463842_2015911362_n

Reportajul difuzat în emisiunea Focus de la Prima TV a ridicat o problemă care poate crea neplăceri oricărei femei, dar în acelaşi timp a oferit şi o soluţie de rezolvare. Amatto Zaharia, din postura pe care o are, şi-a arătat mereu disponibilitatea de a susţine cursuri de auto-apărare la Federaţia Română de Kempo, iar Oana Alexandru a testat printr-o experienţă proprie utilitatea acestora. “Cred că este o chestiune care ar trebui să ne preocupe ceva mai mult, deoarece nu se ştie niciodată când ajungi într-o asemenea ipostază şi nu strică să ai o uşă de salvare pe care să te poţi strecura”, a mai punctat Oana Alexandru

IMG-20150921-WA0000
foto: Georgiana Dinu

LĂSAȚI UN MESAJ