Obiceiurile, mâncarea și cultura românească sunt tot mai puternic cunoscute în rândul americanilor, cel puțin, în rândul celor din Sacramento, California. Acesta este proiectul de suflet al artistei de origine română Abigail Budak, stabilită în Statele Unite ale Americii împreună cu familia sa, din anul 2000. Unul din scopurile festivalurilor pe care Abigail le organizeaza anual pentru românii din America este acela de a promova valorile și tradiția românească în rândul americanilor.

Dar acesta nu este singurul mod prin care Abigail luptă pentru identitatea poporului român în Țara Tuturor Posibilităților. Așa cum copiilor săi, Athena și Boris, astăzi doi tineri de succes, le-a insuflat permanent dragostea pentru țara natală, același lucru îl face și cu generația de azi, a micuților născuți după 2010. “Suntem toți o familie mare de prieteni, de rude și cunoștințe. Copiii noștri se joacă și cresc împreună. Una din cele mai mari bucurii ale mele este să petrec timp alături de cei mici, să cântăm, să povestim, să dansăm sau să râdem. Cred că viitorul videoclip pe care o să-l fac o să fie despre copiii româno-americani și viața lor de aici”, spune Abigail Budak, care este extrem de iubită de cei mici. Printre copilașii ce o adoră pe Abigail se află și micuțul Josiah, alintat Jojo, o minune de băiețel despre care artista este convinsă că va ajunge un artist desăvârșit.

Dragostea dintre Abigail și Jojo este atât de mare încât, de fiecare dată când se întâlnesc, prichindelul fuge în brațele ei. La cel mai recent eveniment organizat de diaspora română din America, atât Abigail cât și Jojo au purtat costume tradiționale românești, fiind admirați de toți cei prezenți. Mama băiețului este româncă iar tatăl american, dat pentru care cel mic vorbește atât limba engleză dar și română.

LĂSAȚI UN MESAJ