cacharel done

de Alexandra Rotarescu

Lăsăm puţin deoparte ţinutele destinate femeilor şi ne concentrăm atenţia asupra vestimentaţiei masculine. Ce costume sunt la mare căutare în prezent şi cum ne putem îmbrăca la patru ace pe timpul verii ne spune managerul magazinului Cacharel, Florin Leoveanu.

Care sunt tendinţele primavară-vară în ceea ce priveşte costumul bărbătesc?
Cel mai interesant factor în acest sezon este acela că majoritatea designerilor încearcă să nu se mai concentreze asupra tendinţelor, ci pe stilul de viaţă al clientului. Cât despre tendinţe, acestea se pot adapta în funcţie de cerere atunci când vine vorba de alegerea unui costum, din punct de vedere cromatic ţinându-se cont de sezon.
La momentul actual, atenţia e îndreptată către toate nuanţele de albastru, începând de la albastru-azur, albastru electric şi până la cea mai închisă nuanţă de bleumarin, dar şi asupra nuanţei de gri-titan.
Dacă ne raportăm la tendinţele dictate din Milano, se remarcă faptul că acestea sunt puţin diferite faţă de cererea clienţilor, aceste tendinţe propunând croiuri mai lejere, chiar şi oversized. Cererea clientului are în vedere opusul ofertei retailerului, fiind concentrată în special pe croiuri mult mai cambrate sau slim şi mai scurte.

Ce greşeli fac bărbaţii din România atunci când se îmbracă la costum?
Una dintre greşelile grave pe care clientul le face când cumpără sau poartă un costum este alegerea unei croieli nepotrivite pentru constituţia sa. A doua greşeală este neadaptarea costumului sau a ţinutei la tipul de eveniment ori locaţie.

La ce trebuie să fim atenţi atunci când alegem un costum?
Există două criterii de care trebuie să ţinem cont când alegem un costum: în primul rând, tipul de costum – poate fi unul pentru birou sau evenimente speciale; în al doilea rând, croiala este importantă, totul depinzând de constituţia purtătorului. Ca lungime, mâneca sacoului trebuie să acopere încheietura şi să permită vizibilitatea manşetei de la cămaşă (aproximativ 2 cm). Lungimea pantalonilor se adaptează în funcţie de croială: daca este slim, în mod firesc acesta va fi mai scurt, iar dacă este regular fit, trebuie să ajungă până deasupra tocului.

Ce croi este recomandat unei persoane voluminoase? Dar unei persoane foarte slabe?
Se pot găsi costume pe o croială avantajoasă pentru fiecare din cele două tipologii. În general, pentru persoanele voluminoase recomandăm costume regular fit sau pe talia a doua (drop 4), iar la persoanele foarte slabe, ceva foarte cambrat (slim), eventual o talie înaltă (drop 8), ţinând cont şi de înălţime.

Ce sfaturi puteţi oferi celor care poartă costum vara, pe caldură?
Să încerce să poarte costume din lână 100% şi cu o ţesătură mai fină, costume din in sau din bumbac.

foto: iclara.ro, facebook/Cacharel Romania

LĂSAȚI UN MESAJ