Ne apropiem cu paşi repezi de sezonul cald. Ce tip de încălţăminte se va purta în sezonul de primăvară-vară? Cum va arăta tocul, platforma şi ce material va fi la modă? La toate aceste întrebări ne răspunde cunoscutul designer de încălţăminte Ionuţ Glăvan. 2017 este anul sandalelor cu toc gros şi platforma în stilul anilor 80, al sneakerşilor coloraţi, cu diferite aplicaţii, care mai de care mai excentrice, al ciocatelor. Ca şi materiale în trend, regăsim catifeaua şi broderia din mărgele.

Cât de vastă este paleta culorilor pentru încălţămintea de primăvară?
Se poartă atât nuanţele preţioase precum verdele smarald şi roşu rubin cât şi culorile pastelate ce prevestesc venirea primăverii: roz pudrat, albastru ciel, lila etc

Va fi un sezon cu influenţe din anii 80. Cum crezi că va fi primită această tendinţă retro de către împătimitele modei?
Perioada anilor 80 a fost una extrem de generoasă pentru toate toate tipurile de siluete, aşadar, designul încălţamintei din acest sezon va complimenta şi intregi armonios orice ţinută, paleta de unde vor alege doamnele si domnişoarele fiind deosebit de vastă.

Ce ne recomanzi să încălţăm la o ţinută elegantă de seară pentru a fi în pas cu moda? Renunţăm la stiletto?
Da, renunţăm la stiletto în favoarea unei perechi de sandale din catifea care să pună cât mai bine în evidenţă outfitul.

Cu ce asortam încălţămintea?
Cu ţinuta potrivită, desigur. Ş aici depinde de personalitatea fiecarei doamne, fie că adoptă un stil minimalist sau unul excentric, ieşit din tipare, important este să o avantajeze şi să o completeze. La urma urmei, felul în care ne îmbrăcam este un alt mod prin care ne exprimăm si transmitem.

Primavara se poartă mai mult ca niciodată dresul. Exista o regulă de asortare a acestuia cu pantoful?
Nicidecum, iar cele mai indraznete îl port purta chiar şi cu sandale. Desigur, nu orice fel de dres, ci unul cu o terminaţie potrivită pentru a fi alăturat unei perechi de sandale ori unei perechi de pantofi. După cum bine ştiţi, dresul-plasă este unul din trendurile-vedetă ale acestui sezon.

Care este modelul must-have din colectia Mineli pentru sezonul cald?
Sandalele cu toc gros şi platformă, dintr-un mix de catifea şi glitter.

Fondat de designerii Ionuţ Glăvan şi George Ştefănescu, Mineli Boutique şi-a creat în timp renumele unui brand de succes în domeniul producţiei de încălţăminte, ajungând treptat dă devină numărul 1 în topul preferinţelor vedetelor din România.
Este un proiect început în 2008, dar are o experientă în spate de aproape 20 de ani în crearea de încăltăminte. Brandul este una dintre acele mărci ajunse la maturitate odată cu participarea la diferite festivaluri de modă interne si internationale, printre care Bucharest Fashion Week, Sibiu Fashion Days, Dubai Fashion Week, India Fashion Week.

LĂSAȚI UN MESAJ