În această primăvară, Auto Schunn România, unul dintre cele mai puternice grupuri de firme din vestul țării, a sărbătorit 24 de ani de la înființarea sa. Evoluția acestei companii auto s-a bazat în primul rând pe angajamentul continuu al celui care în 1993 a fondat-o, omul de afaceri româno-german Juergen Schunn.
Auto Schunn este centru autorizat de vânzari și service Mercedes-Benz în Arad, Deva, Suceava, Sibiu și Westendorf (Germania), fiind premiat de Daimler, în 2010, pentru calitatea serviciilor oferite cu “Diploma de Excelență în Servicii After-Sales”.


Auto Schunn este una dintre cele mai mari companii naționale cu activităţi în vânzarea, întreţinerea şi repararea autovehiculelor Mercedes-Benz.

”Devotamentul echipei și, mai ales al coordonatorului ei, este esența dezvoltării unei companii. De la începuturile sale, societatea noastră a fost condusă de doamna Elena Kovacs în calitate de manager general, dânsa fiind suportul major al dezvoltării companiilor noastre. De asemenea, strategiile de adaptare la prezent, îmbunătățirile continue, campaniile pe termen îndelungat, angajamentul personal, sunt elemente ce au dus la dezvoltarea firmelor noastre”, mărturisește proprietarul companiei, Juergen Schunn care își amintește cu nostalgie de începuturi.
”În 1993, când am înființat compania, ne-a fost greu în primul rând să găsim un loc unde să construim, care să se potrivească rigorilor Mercedes-Benz. A trebuit întâi să construim provizoriu, să modificăm o hală existentă, să închiriem spații pe care apoi le-am adaptat. Am început activitatea cu doar câteva sute de mii de mărci, o sumă mică pentru acest gen de afacere, și un număr mic de angajați, printre care bineînțeles, doamna Elena Kovacs. Pe parcurs, am reinvestit absolut tot profitul, doar astfel fiind posibilă o dezvoltare continuă, precum am realizat. Începuturile au fost așadar deosebit de grele, însă mereu am respectat și respectăm munca imens depusă, devotamentul și angajamentele luate, ce nu sfârșesc niciodată. Toate aceste ne-au dus către direcția întâi visată și apoi desigur, planificată, cu atât mai mult cu cât economia românească a progresat enorm din 1993 încoace. Actualmente, Auto Schunn deține noi showroom-uri Mercedes-Benz, la standarde internaționale”, explică Juergen Schunn.


Optimist și entuziast, Jurgen Schunn mărturisește că, în ciuda faptului că lucrurile nu s-au ridicat întotdeauna la nivelul așteptărilor sale, nu a dat niciodată înapoi.

Una din cele mai grele perioade din istoria companiei Auto Schunn a avut loc după criza din 2008. ”Având susținerea și acordul familiei, sprijinul doamnei Elena Kovacs, am reușit să traversăm momente de toate felurile cu poveri și greutăți pe măsură, eu fiind o fire sportivă și cu voință foarte puternică”, a mai spus Juergen Schunn.
Întrebat care sunt concluziile pe care le-a tras după 24 de ani de activitate în industria auto, Juergen Schunn a răspuns: ”Principiul de bază este încrederea în dezvoltarea țării, în evoluția economiei, implementarea la timp a noutăților. Având aceste principii de bază, Auto Schunn se va dezvolta în continuare pe măsura valorilor în care crede. Nu ratez nici o ocazie pentru a le mulțumi tuturor colegilor mei și în special doamnei Elena Kovacs pentru devotamentul și aportul său deosebit în dezvoltarea companiei noastre”, a încheiat Juergen Schunn.

LĂSAȚI UN MESAJ