de Alexandra Rotarescu

11208824_10152867785615669_1042882184_n
La 29 de ani de când Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor Europeni, foştii componenţi ai echipei s-au reunit în formula completă la Cheile Grădinştei, unde sportul şi muzica au făcut echipă bună.

Pe 7 mai, s-au împlinit 29 de ani de când Steaua Bucureşti a înfrânt echipa FC Barcelona, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla, şi a câştigat Cupa Campionilor Europeni. An de an, foştii jucători ai echipei campioane se întâlnesc la Cheile Grădiştei pentru a păstra vie amintirea acelei victorii unice în fotbalul românesc.

Gabi Balint a declarat în excluvisitate pentru www.iclara.ro : “Este pentru a patra oară când se întâlnesc la Cheile Grădiştei, este o mare bucurie pentru ei pentru că acesta este singurul moment din an când se revăd în formulă completă.” Cum, pentru campionii care au adus Cupa în România, în 1986, este tot mai greu, de la an la an, să facă faţă unui meci întreg de fotbal, Gabi Balint a glumit: ”La anul, îşi vor lua nişte fotolii şi vor privi cu un suc în mână la mai tinerii lor colegi”.

Cei prezenţi la eveniment au participat la o serie de partide amicale, la care au fost invitate şi Naţionala Artiştilor şi cea a Jurnaliştilor. Din echipa “Steaua ’86” au făcut parte Helmuth Duckadam, Anghel Iordănescu, Miodrag Belodedici, Ştefan Iovan, Stoica, Bărbulescu, Bumbescu, Bălan, Stângaciu. “Prietenii lui Rotariu” a fost compusă din Cristian Chivu, Bogdan Stelea şi Ioan Ovidiu Săbau, iar din “Echipa Artiştilor” n-au lipsit Adrian Enache, Kamara şi Cornel Păsat.
Anul acesta s-a organizat, de asemenea, şi o gală în cadrul căreia s-au strâns fonduri pentru micuţa Kassandra Rotariu, fiica lui Iosif Rotariu, care a suferit până acum nu mai puţin de 37 de operaţii şi se pregăteşte pentru încă o intervenţie.

Amfitrioana evenimentului, Dana Săvuică, a declarat în exclusivitate pentru www.iclara.ro: ”Am purtat cu plăcere rochia semnată de Adela Diaconu, mai ales că aveam o imagine de campion proiectată pe piept şi am fost în centrul atenţiei cu ea. Am considerat că este un dress code adecvat pentru echipa de campioni care a realizat imposibilul, adică acum 29 de ani a câştigat Campionatul European de fotbal şi a făcut o ţară întreagă mândră.”
112088254_10152867785615669_1042882184_n

Dana Săvuică a fost admirată de toţi cei prezenţi, creaţia pe care a purtat-o şi pe scena de la Bucharest Fashion Week, în cadrul colecţiei ”Campionii” by Adela Diaconu, fiind râvnită de doamnele fotbalului românesc, însă doar una a câştigat-o. “Rochia a fost adjudecată de o persoană care şi-a dorit să rămână anonimă, iar banii strânşi se duc direct către Kassandra, fetiţa lui Rotariu”, ne-a explicat vedeta.

foto: sportnews.ro, Dana Savuica, Gabi Balint

LĂSAȚI UN MESAJ