Briza anilor ’80 se resimte în alegerile stilistice de zi cu zi ale împătimitelor modei, mai ales atunci când vine vorba de încălţăminte. Tocul gros, cu înălţime de aproximativ 4-5 cm, cu forme abstracte, se regășeşte în toate prezentările actuale de modă. Designerii de peste hotare dau tonul și propun modele originale şi îndrăzneţe de pantofi, cizme, sandale sau botine de inspirație optzecistă.
Creatorul român de încălţăminte Ionuţ Glăvan, ale cărui modele sunt purtate de foarte multe vedete autohtone, menționează că în această primăvară tendințele în materie de modă vor avea influențe retro, cu design inedit, punând confortul pe primul loc, mai ales atunci când vorbim despre platformele și tanchetele medii.

De asemenea, sunt în trend modelele de încălțăminte cu platformă cât mai groasă şi mai înaltă, iar la sandale sau pantofi, preferate sunt cele din materiale cu textură. Pantofii cu vârful ascuţit şi talpa plată este unul din trendurile lansate încă din vara lui 2016 ce se poate integra cu succes și în tendințele actuale. Catifeaua, material prețios ce nu trebuie să lipsească din garderoba unei doamne, rămâne printre preferatele sezonului, iar culorile care predomină sunt cele intense precum mov, bordeaux, verde şi albastru.

În concluzie, nu se mai poartă modelele clasice, aşa cum am fost obişnuite. Revin încălţările cu tocuri mici pe care mamele noastre le purtau când eram noi copii.

LĂSAȚI UN MESAJ