Mijlocaşul formaţiei israeliene Hapoel Beer Sheva, Ovidiu Hoban, a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti ai României în dubla cu Ungaria şi Grecia, meciuri terminate cu scorul de 0-0, dar care au adus echipa naţională şi mai aproape de Euro 2016. Fotbalistul a vorbit pentru publicaţia online www.iClara.ro despre experienţa la naţională și despre viaţa sa în Israel.

_DAM2023

Ovidiu, cum au fost cele două partide?
Grele, cu un plus de dificultate pentru meciul de la Budapesta, pentru că Ungaria avea o motivaţie în plus. După cum s-a jucat, eu cred că meritam cel puţin patru puncte, dacă nu chiar şase, dar nu întotdeauna îţi iese aşa cum îţi doreşti. Ne costă faptul că nu marcăm, dar ca şi joc, am vrut, am alergat, am dominat, am avut ocazii.

Ce ne lipseşte totuşi?
Şansa. Cu un pic de şansă şi un gol marcat puteam fi mult mai departe. Se simte însă şi presiunea, pentru că preliminariile se apropie de final şi toată lumea ne presează să batem şi să ne calificăm. Poate că şi de asta nu avem luciditate în faţa porţii.

Există un val de critici îndreptat împotriva naţionalei. Ce părere ei despre asta?
Mă surprinde şi pe mine să văd că ies la iveală anumite răutăţi. Criticile sunt benefice dacă sunt îndreptăţite. Poate că ar trebui să apreciem partea plină a paharului. Avem şanse mari de calificare şi suntem neînvinşi. Dacă noi suntem supăraţi, atunci olandezii ce ar trebui să facă? Eu zic să nu căutăm degeaba nod în papură şi să fim conştienţi de o calificare mult aşteptată.

Te aşteptai să fii titular?
Nu. A fost o surpriză pentru mine. N-am legat niciodată două meciuri ca titular la naţională, dar sunt fericit că Nea Puiu a avut încredere în mine. În ziua meciurilor am aflat şi îmi place să cred că nu am dezamăgit.

Iei în calcul şi varianta necalificării?
Nu, nici vorbă. Ne calificăm sigur şi posibil să o facem chiar de pe primul loc. Am mai spus, cu un pic de şansă, altfel discutam acum. Sigur, nu suntem cea mai spectaculoasă echipă din Europa, dar fotbalul actual demonstrează că nu mai sunt echipe mici şi nici echipe mari. Orice meci se joacă şi în acest moment munca bate talentul.

Ce ar însemna pentru tine prezenţa la Euro 2016?
Ooo, ar fi ceva nemaipomenit. Încununarea unei munci de o viaţă. Să nu uităm că eu am debutat la naţională la 30 de ani, pentru mine fiecare minut sub tricolor e ceva magic. Nu prea mă gândesc la Euro, mai e mult pănă atunci.
Trebuie să ne calificăm, să fiu sănătos, să joc bine în Israel şi evident nea Puiu să mă cheme la lot.

De ce ai ajuns atât de târziu la naţională?
Pentru că n-am jucat la echipe cu obiective mari şi mi-a fost greu să mă remarc. Abia la Petrolul am ajuns în vârf şi nu ascund că datorez foarte mult acestei echipe, fanilor şi oraşului Ploieşti. Fără Petrolul n-aş fi ajuns ce sunt acum şi mă doare sufletul când văd ce e acolo, pentru că oamenii aceia minunaţi din oraş nu merită asta. Dacă la Petrolul se continua un an-doi proiectul care se începuse, luam campionatul şi cu încă doi-trei fotbalişti buni prindeam şi Liga Campionilor.


“În Israel, ziua de salariu e garantată”

Dar fotbalul din Israel cum e faţă de cel românesc?
Ca nivel valoric ne va depăşi curând. Diferenţa majoră e că aici nu sunt probleme financiare. Există garanţii bancare depuse la începutul sezonului şi ziua de salariu e zi de salariu.

Deci te simţi bine acolo?
Foarte bine. Mai ales că nu sunt cantonamente şi am timp să stau cu familia, un aspect care mi-a lipsit în România. Aici mă duc la stadion cu două ore înainte de meci, iar deplasările le facem în ziua meciului.

Cât mai ai contract?
Până la finalul sezonului. Apoi voi vedea. N-am discutat nimic despre prelungire, dar este timp.

Timpul liber cu ce îl ocupi?

Păi stau cu familia, ne-am făcut destui prieteni, sunt foarte mulţi români în Israel. Mergem în oraş, la cumpărături, nu ne plictisim. Eu, soţia şi cei doi copii ai noştri ne-am adaptat perfect. Băiatul chiar a început cursurile la o şcoală ebraică.

În materie vestimentară ce preferinţe ai?

Cacharel, pentru ţinute elegante, U.S Polo Assn, când e vorba de casual. Soţiei îi plac mult încălţările de la Mineli Boutique.


Alina Hoban, tratament revoluționar Kashmir Hair Botox 4G pentru păr

Printre picături, Ovidiu Hoban are timp să fie alături de soția sa. La mijlocul acestei săptămâni, fotbalistul și-a însoțit jumătatea la un centru de frumusețe dintr-un mall unde ea a beneficiat de tratamentul revoluționar Kashmir Hair Botox 4G pentru păr, care repare, hidratează și reconstruiește firul de păr, rezultatele sale fiind pe o perioadă de aproximativ 10 luni.
11994321_10153165860495669_888010181_n

“Auzisem de mult de acest tratament, multe prietene l-au făcut în România dar mă bucur să știu că producătorul lui, Shlomi Hassin, este chiar de aici, din Beer Sheva. Oricine are nevoie de revitalizare pentru păr și eu îi mulțumesc stilistului Dani Bitton pentru că a avut grijă de podoaba mea capilară”, a arătat Alina Hoban pentru www.iClara.ro. Produs în Israel și valabil și în România, Botox 4G este primul tratament pentru îndreptarea părului care nu are efecte adverse, putând fi folosit chiar şi de gravide. Conţine ingrediente naturale precum minerale, aminoacizi, keratină şi silicon de înaltă calitate, care pătrund în firul de păr şi-i redau strălucirea şi vigurozitoarea chiar de la rădăcină.

foto: Adevărul, www.iClara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ