adrian tudor

Steaua CSM EximBank are patru reprezentanți în lotul echipei naționale, care s-a reunit în această perioadă în vederea campaniei de calificare la EuroBasket 2015. Dintre jucătorii care au evoluat pentru Steaua CSM EximBank în sezonul trecut, se află în lotul de 16 reunit pentru perioada de pregătire fundașii Adrian Tudor (foto) și Mihai Paul. Alături de ei se află un proaspăt stelist, Titus Nicoară, recent achiziționat de militari după ce acesta și-a încheiat contractul cu vicecampioana României, CSM Oradea.
Cel de-al patrulea reprezentant al Stelei la națională este antrenorul secund Claudiu Fometescu, care îndeplinește același rol și pentru tricolori, împreună sârbul Milorad Perovic, ambii aflându-se sub comanda lui Marcel Țenter.
Adi Tudor a evoluat în 23 de partide pentru Steaua în ediţia 2013-2014 a Ligii Naţionale, având medii de 4,7 puncte, 3,3 pase decisive și 1,1 intercepții pe meci. El a jucat în medie 21 de minute pe partidă și a fost titular în peste jumătate din meciuri.
Steaua este al doilea club din cariera septuplului campion național unde acesta petrece mai mult de un sezon, după Asesoft Ploiești. El a mai evoluat câte un sezon în Liga Naţională la CSU Braşov, CS Otopeni şi BC Mureş.
Naționala are mai multe stagii de pregătire și meciuri de verificare în perioada următoare, urmând ca primul meci oficial să îl dispute în compania Slovaciei, în deplasare, în data de 10 august.
Iată programul complet al partidelor oficiale pe care tricolorii le vor susține în această vară (echipele clasate pe primul loc în cele șapte grupe preliminare și cele mai bune șase locuri doi vor ajunge la turneul final):
10.08. – Slovacia – Romania (la Pezinok)
13.08. – Romania – Suedia (la Sibiu)
17.08. – Letonia – Romania (la Riga)
20.08 – Romania – Slovacia (la Sibiu)
24.08 – Suedia – Romania (la Boras)
27.08. – Romania – Letonia (la Sibiu)

LĂSAȚI UN MESAJ