Mihai Leu, organizatorul Raliului Aradului, a primit în aceste zile raportul de observare întocmit de forul mondial al automobilismului sportiv FIA, cu privire la ediția din acest an a competitței ce s-a desfășurat între 23-25 august și care a fost etapă candidat pentru Cupa Europei de Raliuri. 
Cu 996,5 puncte obținute, etapa arădeana a reușit să ocupe un loc în clasamentul FIA, ceea ce l-a făcut pe Mihai Leu, președintele clubului AMC Racing să declare fericit: “Politica noastră, a pașilor mărunți dar siguri, a dat din nou roade. Astfel, am mai urcat o treaptă spre consacrarea europeană a etapei de raliu a Aradului. Faptul că primul examen european l-am trecut cu bine ne îndreptățe

ște să sperăm că vom reuși în tot ceea ce vom întreprinde pentru atingerea dezideratului nostru, de a fi etapă în cadrul circuitului european FIA. Mulțumesc foarte mult tuturor celor care ne-au susținut și ne susțin în organizarea acestui ralliu. Un gând special avem pentru primarul Aradului, Gheorghe Falcă.  Încă de la prima editie a acestui raliu, “ne-a trasat“ sarcina de a duce această etapă în Europa.
Suntem mândri de ce am realizat până acum și în același timp consșienți că mai avem enorm de mult de muncă până când ne vom putea alinia lângă cele mai importante și consacrate etape europene”, a arătat Mihai Leu,  care prin Clubul AMC Racing pe care îl conduce, a depus documentația pentru înscrierea etapei de la Arad în calendarul sportiv al al Cupei Europei de Raliuri.

“Recunoașterea valorii Raliului Aradului la nivel FIA este un real succes pentru Arad și pentru România. Evenimentele automobilistice și alte competiții sportive de rang internațional, sunt vectori importanți pentru a ne promova țara pe plan extern nu numai în mediul sportiv ci și ca oportunități pentru investiții. Pot să spun că am o dublă bucurie,  întîi  pentru că am reușit să construim împreună cu  Mihai Leu acest proiect de succes la Arad și apoi pentru că automobilismul este una din pasiunile mele”, a completat primarul Aradului Gheoghe Falcă.

BBA_3661_resize

LĂSAȚI UN MESAJ