Steaua CSM EximBank a bifat cea de-a opta victorie din tot atâtea meciuri în Liga Națională de Baschet, 88-84 cu Energia Tg. Jiu și rămâne în fruntea clasamentului după nouă etape scurse din sezonul 2014-2015. Militarii au reușit să se impună într-un meci cu zece schimbări de lider și alte zece situații de egalitate, conform site-ului www.steauabaschet.ro.

Într-o nouă confruntare pe muchie de cuțit, Steaua CSM EximBank a avut mai multă energie pe final decât echipa care poartă acest nume. Adversara din Târgu Jiu nu a rezistat tăvălugului roș-albastru, care pus pe tabel un parțial de 14-2 în ultimele patru minute de joc pentru a transforma un deficit de opt puncte într-un uriaș succes la patru puncte diferență.
Giordan Watson marca pentru două puncte cu 4:07 minute rămase de joc, pentru a duce scorul la 74-82 în favoarea oaspeților, care păreau a fi la controlul partidei. Avea însă să fie ultimul coș din acțiune pentru Energia.
Goran Ikonic a lovit imediat de la mare distanță, iar apoi Titus Nicoară a reușit un “three point play” pentru a aduce Steaua la doar două lungimi distanță, 80-82.
Oaspeții au ratat un nou atac și ceea ce a urmat apoi a fost o adevarată demonstrație de forța a lui Travis Watson. Centrul roș-albaștrilor a marcat un coș cu fault, a ratat aruncarea liberă, însă tot el a recuperat și a înscris din nou, fiind și de aceasta dată faultat. A doua oară nu a mai ratat aruncarea liberă și Steaua trecea în avantaj, 85-82, cu mai puțin de două minute rămase de joc.
A fost momentul în care Energia a rămas definitiv fără curent. Defensiva Stelei și-a făcut încă o dată datoria, Pani Barac a înscris de la semidistanță pe un atac pozițional și diferența creștea la 87-82 cu un minut până la final.
Au mai existat totuși emoții, după ce același Barac a greșit pasa pe următoarea posesie a echipei roș-albastre, însă adversarii nu au mai avut forța să revină în meci, scorul final fiind decis de aruncările libere reușite de Karpelesz, respectiv Barac.
Travis Watson a fost absolut impresionat cu 20 de puncte, 14 recuperări, trei intercepții, două pase decisive și două capace pentru un indice al eficienței de 34, americanul fiind decisiv pentru echipa militară prin acea secvență de două fault-coș consecutive pe final de meci.
Ikonic a marcat și el 20 de puncte, cu patru reușite din afara semicercului, ultima dintre ele fiind cea care a dat semnalul revenirii, Terrell Everett a încheiat cu 13 puncte și patru pase decisive, fiind autorul câtorva pătrunderi care au electrocutat defensiva de cele mai multe ori bine pusă la punct a oaspeților, în timp ce Pani Barac a contribuit cu 12 puncte.
Bill Amis a fost din nou liderul Stelei la capace, cu trei reușite, și a marcat nouă puncte, în timp ce Titus Nicoară a totalizat 9 recuperări, dintre care șase ofensive și a marcat șapte puncte. Adi Tudor a totalizat patru puncte și cinci pase decisive, Mihai Paul a marcat două puncte iar Ionut Drăgușin unul.
Steaua a dominat jocul sub panou, având 40 de puncte marcate din spațiul de trei secunde și totalizând nu mai puțin de 39 de recuperări dintre care 18 ofensive!

În numeroasa galarie a Stelei, s-au aflat copiii de la cluburile de baschet Laguna Sharks și de la centrele de performanță în natație Aqua Sport.

Roș-albaștrii vor disputa urmatoarea partidă în deplasare, cu BC Mureș, duminică 7 decembre, de la ora 20.00, partida ce va fi transmisă în direct de Digi Sport.

foto Georgiana Dinu

LĂSAȚI UN MESAJ