Frumoasa prezentatoare a postului de televiziune TVH, Teodora Drăgoi Pop, este vedeta celui mai recent număr al publicației “Focul vieții”, revistă de sănătate pentru trup și suflet. „Au trecut ceva zile de când am intrat în echipa TVH… cam 800 şi ceva! Şi nu pot să spun că sunt aceeaşi Teodora. În primul rând, au trecut vreo două aniversări, am devenit soţia unui om frumos, deştept, iubitor şi talentat şi nu în cele din urmă am cunoscut, cu adevărat, BUCURIA DE A TRĂI O VIAŢĂ SĂNĂTOASĂ!”… Aşa scria, la un moment dat, pe pagina personală de internet, îndrăgita prezentatoare a emisiunii Doctor H, Teodora Drăgoi Pop, care s-a lăsat provocată de echipa “Focul vieții” să răspundă unui amplu interviu.

10959568_934709336569413_3450434310121482725_n

Focul Vieții: Vă rog să vă faceţi o prezentare, pentru aceia dintre cititori care nu vă cunosc, sau, vă cunosc prea puţin…
Teodora Drăgoi Pop: Sunt o tânără de 26 de ani, născută în oraşul Hunedoara, într-o familie frumoasă, în care am învăţat bunul simţ, dragostea pentru carte şi bucuria venită din îngrijirea sufletului şi a minţii. Sunt căsătorită de 3 ani cu baritonul Daniel Pop şi trăiesc în fiecare zi aşa cum mă imaginam în copilărie: cu multe telefoane, cu oameni deştepţi alături, câţiva prieteni adevăraţi, eu, în faţa oglinzii machiată şi coafată de oameni talentaţi, cu haine frumoase, cu multe îmbrăţişări şi cu o vorbă, pe care mi-o spun destul de des: sunt un om norocos!
Consecinţa este televiziunea, pentru că acolo pot trăi ceea ce mi-am dorit. Aşa că, nimic nu e întâmplător sau ai grijă ce îţi doreşti, că se împlineşte. Iar atunci când se împlineşte frumos, fii parte a unui lucru bun!

fv12-2015-1


Ce stil de viaţă aţi ales, care este cel mai potrivit mod de a trăi într-o lume a vremurilor moderne, în care există atâtea surse de stres?

Stilul de viaţă se construieşte, şi eu asta încă fac. Dar am ales să trăiesc pe cât se poate de conştientă de ceea ce sunt, de ceea ce îmi doresc cu adevărat, cu mintea deschisă şi cât de cât pregătită să recunoască şi perspectiva celuilalt.
În ultimul timp am realizat că dacă ai o disciplină de viaţă, dacă ai un dialog sincer cu tine, în oglindă, sursele astea de stres, devin din ce în ce mai puţine. Evident, că sunt zile în care totul pare întors pe dos şi atunci stresul te conduce. Dar, îmi stă în fire să am urechile deschise şi să primesc tot felul de „porţi” către şansa de a trăi ceva mai frumos. Un exemplu: zilele trecute, la vizionarea unui film, o femeie de la ţară spunea că „omul îşi găseşte rostul atunci când el conduce ziua, şi nu când ziua îl conduce pe el”. Pentru mine a fost încă un răspuns la faptul că noi trăim, de cele mai multe ori, în frica de necunoscutul zilei de mâine, pentru că suntem atât de pregătiţi să ascultăm tot ceea ce trebuie să facem, încât nu mai avem timp şi de ceea ce ne dorim şi cum ne dorim să facem.

Aveţi o disciplină mentală?
Da, am o disciplină mentală şi m-aş bucura ca în şcolile din România să avem ore pentru disciplina mentală.
Este cel mai bun lucru pe care un om şi-l poate însuşi pentru că viaţa capătă o formă frumoasă şi concretă, pentru că ajungi să te bucuri de oameni, şi nu de lucruri, pentru că îţi dezvolţi eficienţa în tot ceea ce faci, în tot ceea ce eşti, şi mai mult de atât, capeţi linişte în minte, trup şi suflet!

Dar una alimentară şi de întreţinere corporală?
Atunci când mintea este bine, şi corpul este bine. Acest lucru se reflectă în alimentaţie, în forma şi structura corpului. Mănânc ceea ce îmi doresc, dar fără exces, iar excesul eu îl stabilesc. Cât priveşte întreţinerea corporală nu pot să zic că fac ceva anume, dar nu las nimic la întâmplare. Pentru că, aşa cum facem curăţenie în casă sau în maşină, aşa cred că este bine să facem şi cu al nostru corp, pentru că el este cel care ne poartă sufletul şi mintea în lume. Dar şi curăţenia este o alegere!

În ce măsură disciplinarea vieţii, pe toate planurile, ne asigură sănătate, fericire, succces?

Se tot vorbeşte despre o cheie a succesului şi eu cred că aceasta este disciplinarea vieţii. Dacă am găsi această ordine în toate planurile am fi cu adevărat fericiţi. Nu este imposibil, dar este un proces de durată, de la care nu ai voie să chiuleşti. Şi pentru a fi înţeleasă vreau să vin cu un exemplu foarte simplu, pentru că atunci când alegi să schimbi ceva la tine, pentru ca acest proces să fie acceptat şi recunoscut de către fiinţa ta, este bine să faci câteva analogii între trecut şi nou. Pe mine m-a ajutat de fiecare dată. Aşa cum la şcoală ne-am dus în fiecare zi şi am învăţat, prin repetiţie, să facem adunări şi scăderi, să citim şi să scriem, aşa ne disciplinăm şi viaţa. Şi tot ca la şcoală, sunt zile în care luăm nota 10, sunt zile în care luăm un 4, dar asta nu înseamnă că suntem de nota 4!

10504908_814948048545543_8573303325592315087_o

În acest caz, succinct spus, ce este succesul?
Succesul este împlinirea viselor şi nu a aşteptărilor!

Care sunt cele mai dragi aspiraţii ale dumneavoastră, de natură a vă îmbogăţi sufletul şi spiritul?
Îmi doresc să cunosc cu adevărat şi să manifest în fiecare zi armonia în tot ceea ce fac, în tot ceea ce gândesc şi spun. Îmi doresc să dobândesc acele stări de libertate şi de fericire care să îmi lumineze chipul şi prin care să reuşesc să trăiesc uşor, frumos şi bine. Pentru că merit!

Ce rol joacă credinţa în viaţa unui om?
Credinţa ne defineşte, pentru că facem şi spunem conform credinţei noastre.
Dar aici am două menţiuni: să deosebim credinţa de religie şi să nu mai căutăm credinţa în afara inimii!

Este adevărat că nu contează anii din viaţa unui om, ci viaţa din anii lui?
„Viaţa din ea” sau Soarele pentru Pământ… Aşa aş rezuma acest răspuns. Acolo unde nu e Viaţă, nu e rod, acolo unde nu e Soare, nu e renaştere, cu fiecare primăvară. Anii din viaţa unui om sunt despre viaţa din anii lui. De multe ori uităm şi de viaţă şi de ani pentru că rămânem blocaţi la a găsi un răspuns cât mai inteligent, cât mai interesant pentru a justifica ceea ce contează.

Când începem să îmbătrânim?
Când nu ne mai iubim!

Aveţi vreo recomandare, un sfat, pentru o viaţă împlinitoare, pe care să o faceţi cititorilor revistei noastre?
Ar fi foarte simplu să scriu acum vreo două, trei recomandări şi să închei. Însă vă zic aşa: eu am învăţat că recomandările şi sfaturile vin din interior, atunci când în exterior avem curajul de a fi oameni cu vorba, cu gândul şi cu fapta.

LĂSAȚI UN MESAJ