La începutul anilor ’90, Avishai Biton (41 de ani), licențiat în biotehnologie și chimie, și-a început pionieratul în descoperirea de tratamente bio, fără chimicale, pentru sănătatea podoabei capilare. Pe baza experienței sale în centrul de frumusețe al familiei sale și a pasiunii pentru sănătatea și frumusețea părului. Avishai a cercetat și testat ani de zile tratamentul cu polizaharide până l-a lansat oficial, în 2017, în Israel și apoi la nivel european. Despre tratamentul cu polizaharide în România, Avishai Biton a vorbit intr-un interviu special.

Ce sunt polizaharidele?
Cu proveniență atât din regnul vegetal cât și din cel animal, polizaharidele au o mare importanță biologică. Rolul biochimic al polizaharidelor este de stocare a rezervelor de hidrați și de structură pentru conferirea rezistenței mecanice. Polizaharidele se obțin prin eliminarea a ”n” molecule de apă între mai multe molecule de monozaharide.
Astăzi, vorbim despre polizaharidele sulfate de origine algală, care reprezintă o sursă de noi remedii cu proprietatăți terapeutice polivalente pentru sănătatea părului sau a unghiilor.
Polizaharidele sulfatate exercită un efect amplu asupra sistemului imunitar prin construirea şi activarea receptorilor macrofagilor şi a leucocitelor

În ce constă tratamentul pentru păr cu polizaharide din alge marine?
Laboratoarele DiscovHair din Israel au descoperit o formulă unică de a valorifica tehnologiile biologice marine, dezvoltând un produs bio revoluționar pe bază de polizaharide din alge, ce oferă protecție și îngrijire specială pentru podoaba capilară.

Cum se face tratamentul?
Tratamentul cu polizaharide se face doar în saloanene de înfrumusețare, de către specialiști și are rolul de a proteja părul împotriva proceselor chimice cum ar fi îndreptarea părului, decolorarea, colorarea părului sau alte acțiuni pe bază de substanțe chimice, la care apelează frecvent femeile.
Tratamentul se amestecă pur și simplu în vopsea sau decolorant și se aplică normal, hairstiliștii având la dispoziție un tabel pe baza căruia calculează exact gramajul folosit, în funcție de procedeul ales: protecție împotriva oxidării pielii și a părului. protejarea culorii și a pigmentului părului. protecția împotriva amenințărilor chimice și microbiologice
Tratamentul cu polizaharide este rezistent la căldură până la 160 grade Celsius și ph-ul PH1-10
Intensifică toate tratamentele de păr existente și nu întrerupe tratamentele chimice.
Fiind un material biologic, polizaharida poate fi utilizată în siguranță în orice alt produs chimic sau formulă biologică.

Cât durează un tratament?
Durata unui astfel de tratament diferă și în funcție de lugimea firului de păr sau de procedeul în cadrul căruia este folosit. Cum spuneam, tratamentul se folosește pentru a proteja părul atunci când el este vopsit, decolorat sau îndreptat.
Utilizarea regulată a tratamentului pe bază de polizaharide aduce îmbunătățiri semnificative podoabei capilare pentru perioade lungi de timp.

Are contraindicaţii?
Fiind un produs bio, nu are contraindicații și poate fi folosit liniștit de femeile însărcinate sau cu sensiblități ale scalpului.

Necesită îngrijire specială după utilizarea produsului?
Se recomandă folosirea produselor din aceeași gamă cu tratamentul, șampoane și măști pe bază de elastină și keratină.

Ce efecte au substanţele din alge marine?
Moleculele de polizaharide din alge marine acoperă legăturile disulfidice și asigură tratarea și repararea părului deteriorat, permițând tratamentului pe bază de polizaharide să acționeze.

Când au fost descoperite?
In 2017, în Israel.

LĂSAȚI UN MESAJ