Hella și Auto Schunn, două dintre cele mai valoroase companii auto românești, au fost partenere în organizarea evenimentului ”Hella Driving Technology Day”, ce a strâns la un loc oameni pasionați de inovație, de tehnologie și de viitor.
“Acest eveniment a fost o ocazie unică de a explora cele două mega trenduri actuale din industria auto internațională și anume electrificarea (electrification) și mașinile autonome (autonomous driving), direct de la invitații speciali ai evenimentului: Mate Rimac, dezvoltatorul uneia dintre cele mai rapide și extravagante mașini electrice din lume și Burton Lee, expert în mașini autonome și profesor la prestigioasa universitate Stanford din SUA. Mai mult, împreună cu partenerul nostru pentru acest eveniment, Auto-Schunn România centru de excelență Mercedes-Benz, am pregătit o surpriză participanților și anume posibilitatea de a efectua un drive test cu noile modele Mercedes-Benz din parcul Auto-Schunn România, care include atât mașini cu ardere internă GLA Face Lift, SL400, E-Coupe cât și modele hybrid Clasa C, GLC, GLE și full electric Clasa B”, a arătat Gelu Murariu, General Manager HELLA România.

”Acum 130 de ani, în Germania, țara care își păstrează și astăzi poziția de avangardă în tehnologia viitorului, Gotlieb Daimler și Karl Benz și-au unit propriile destine, pentru totdeauna cu viitorul omenirii. Astăzi, brandul Mercedes-Benz este reprezentarea pasiunii pentru perfecțiune, exprimat în motto-ul lui Daimler: ”The Best or Nothing”. În urmă cu 24 de ani, în urma parteneriatului cu producătorul germen Mercedes-Benz, am inaugurat în România universul Auto Schunn, astăzi una dintre cele mai importante companii auto din țară. Schimbările tehnologice în domeniul autovehiculului au marcat și au influențat parcursul și viața companiei noastre. Oferim de peste două decenii produse în premieră în toate zonele țării și în mod special în centrele noastre din Arad, Deva, Sibiu, Suceava precum si in Germania -Westendorf. Absolut remarcabilă este dinamica adaptării pieței românești la ritmul tehnologiei de nivel mondial. România este integrată tehnologic cu cerințele pieței mondiale, un exemplu în acest sens fiind prezența Hella si Daimler, reprezentanți de vârf ai tehnologiei globale și integrarea firească, armonioasă în economia romînească. Sunt bucuros că am avut prilejul să gîndim împreună spre viitor și să fim optimiști având la bază exemplele uimitoare ale înaintașilor noștri. Mercedes-Benz este printre primii producători auto ce se regãsesc în povestea unui vehicul hibrid, Mercedes Mixte din 1906 fiind primul vehicul de acest gen din istoria companiei. Inginerul Wilhelm Maybach a experimentat combinații de benzinã și tehnologii alternative de acționare la începutul secolului al XX-lea.

Astãzi când tematica tehnologiilor verzi și a protejarii mediului este acută, inginerii și oamenii de știință cautã solutii și le suntem recunoscători pentru valorile dăruite omenirii. Mercedes-Benz ca premergãtor al acestor preocupări a transpus ideile viitorului în douã concepte: Generation EQ Concept, care relevă cum mașinile electrice se pot mișca în curând pe banda de vitezã a autostrãzilor) și Concept EQ, care cu aspectul unui SUV Coupe sportiv, oferã o previzualizare a unei noi generații de vehicule cu baterii”, a arătat Juergen Schunn, președintele companiei româno-germane Auto Schunn, în cadrul evenimentului ”Hella Tehnology Driving Day”

LĂSAȚI UN MESAJ