Virgil Stănescu, președintele și jucătorul Steaua CSM EximBank, a fost ales în funcția de vicepreședinte al Federației Române de Baschet, în cadrul Adunării Generale care a avut loc astăzi.

Stănescu a fost ales în funcție după două tururi de scrutin, învingându-l în al doilea tur pe Mircea Cristescu, managerul celor de la U-Mobitelco Cluj, cu 91 voturi la 88 voturi. În primul tur, Stănescu a primit 91 de voturi, în timp ce Cristescu a avut 78. Cel de-al doilea post de vicepreședinte va fi ocupat de Alina Moanță, antrenor federal, care a obținut 158 de voturi încă din primul tur de scrutin. Pentru a fi ales în funcție din prima, un candidat avea nevoie de 50 la sută, plus unul dintre sufragiile celor 202 membri prezenți la Adunarea Generală.
Noul președinte al Federației Române de Baschet este Horia Păun, care a ocupat până în prezent funcția de manager general al forului. Fost jucător al echipei Steaua în anii ’90, Păun a primit 176 de voturi. Ceilalți doi contracandidați, legendele Stelei Anton Netolițchi și Petre Brănișteanu au primit 16, respectiv nouă voturi, în timp ce unul dintre voturile pentru funcția de președinte a fost anulat.
A27_crop

LĂSAȚI UN MESAJ